Passantenhaven Vreeswijk te Nieuwegein 
Altijd gastvrij!

Voorzieningen in de Passantenhaven Vreeswijk te Nieuwegein 

In het havengebouw bevinden zich een wasmachine/droger en een toilet- en douchegelegenheid. Deze zijn ook toegankelijk voor minder-validen. Daarnaast is er op de steigers elektra aanwezig en kunt u bij ons water tanken. Het gebruik van de douches is inbegrepen in het liggeld. U kunt via aan/uit.net de wasmachine en de droger reserveren.Bruggen en sluizen

 

De gemeente Nieuwegein telt acht beweegbare bruggen waarvan vijf bruggen op afstand worden bediend vanaf het Prinses Beatrix sluizencomplex. De overige drie, de Plettenburger brug, de Oranjebrug en de Amaliabrug worden lokaal op afroep bediend. Voor een actueel overzicht van de bedieningstijden verwijzen wij naar een recente Wateralmanak. Hiervan is ook een exemplaar op het Havenkantoor aanwezig.

 


 

Brandstof 
Benzine of diesel is verkrijgbaar bij twee garages. Ga aan het eind van de haven linksaf de Wierselaan/Nijverheidsweg op. Na circa 600 meter komt u bij een grote doorgaande weg (Graaf Florisweg – Ambachtsweg – Weg van de Binnenvaart). Hier vindt u een Renault-garage (Nijverheidsweg 16) en aan de andere kant van de brug een Ford-garage. U kunt hier tanken met een jerrycan.

Botenkraan  
Bij de naastgelegen watersportvereniging Plettenburg bevindt zich een botenkraan die bij pechgevallen kan worden ingezet. De kraan kan tot 10 ton tillen. WSV Plettenburg bevindt zich op 100 meter van de Passantenhaven, Wiersedreef 2 (aan het eind van de haven naar links)Bij de naastgelegen Watersportvereniging PLettenburg bevindt zich een botenkraan die bij pechgevallen kan worden ingezet. De kraan kan tot 10 ton tillen. WSV Plettenburg  bevindt zich aan de Wiersedreef 2, dat is op 100 meter van de Passantenhaven . De havenmeesters zijn lid van de WSV en kunnen u de weg wijzen en in contact brengen met de havenmee sters van de WSV PLettenburg.

Winkels 

In de nabijheid van de Passantenhaven bevinden zich een aantal winkels op loopafstand. In de dorpskern Vreeswijk vindt u een warme bakker en het Kruidvat. Voor een zeer breed winkelaanbod kunt u terecht in het centrum van Nieuwegein. Daar vindt u winkelcentrum City Plaza met ruim 90 winkels, een bioscoop en een theater. De koopavond in Nieuwegein is op vrijdag.

Markten 

Warenmarkt Vreeswijk: donderdag 12:00 tot 17:00 uur. 15 standplaatsen in de Dorpsstraat.
Warenmarkt Stadscentrum: zaterdag 9:00-16:00 uur. 60 standplaatsen aan de Markt.

Restaurants/horeca
In de oude dorpskern van Vreeswijk bevinden zich op loopafstand van de Passantenhaven diverse restaurants en cafés, bij mooi weer vaak met terras. Een overzicht van deze horecagelegenheden vindt u in het havenkantoor

Openbaar vervoer 
Bushalte
De dichtstbijzijnde bushalte vanaf de haven zijn te vinden aan de Wierselaan, de doorgaande weg langs de Passantenhaven, en de Ambachtsweg . De halte IJzerwerf ligt direct bij de haven. Hiervandaan vertrekt:

-   bus 65: richting Utrecht via een decentrale route (aansluiting op de sneltram bij Westraven) en de andere kant op richting Lekboulevard/Busstation Lekbrug (aansluiting op de sneltram).

Vanaf de Ambachtsweg vertrekken verschillende bussen richting het centrum en ook richting Houten.

     De bussen rijden overdag 2 maal per uur.

Sneltram
In het centrum van Nieuwegein, via lijn 77,  kunt u overstappen op de sneltram, een snelle verbinding naar het centrum van Utrecht en naar IJsselstein. Ook lijn 65 sluit aan op de sneltram bij het P+R terrein Westraven ten noorden van Nieuwegein. Vanuit de Passantenhaven is de sneltram in ongeveer een kwartier ook lopend te bereiken.